Αναβάθμιση Σιδηροδρομικών Συνδέσεων Θεσσαλονίκης

Αναβάθμιση σιδηροδρομικών συνδέσεων Θεσσαλονίκης με Αθήνα, Βελιγράδι, Βουκουρέστι & Κωνσταντινούπολη, ThessAgenda, Πρόταση - Ατζέντα για το Νομό Θεσσαλονίκης, Κώστας Ευθυμίου

Η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών συνδέσεων του Νομού Θεσσαλονίκης με το Βουκουρέστι (μέσω Σόφιας και Ρούσε), με το Βελιγράδι και με την Κωνσταντινούπολη, καθώς και η αντίστοιχη αναβάθμιση των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το Νομό Θεσσαλονίκης.

Η αναβάθμιση αυτή έχει στρατηγικό χαρακτήρα για το Νομό μας και συνολικά για τη χώρα και την οικονομία της.

Θα ενώσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι του Μπουργκάς (μέσα από την αναβαθμιζόμενη σιδηροδρομική σύνδεση Σόφια – Μπουργκάς), καθώς και με το Δούναβη στο Βελιγράδι.

Οι αναβαθμίσεις των τριών σιδηροδρομικών συνδέσεων θα προάγουν τη λειτουργία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου Μακεδονία και θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια του Νομού και όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Ταυτόχρονα θα συνδράμουν στην αύξηση των τουριστών στον Νομό Θεσσαλονίκης από τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία.

Στα πλαίσια των παραπάνω αναβαθμίσεων, επείγει η γρήγορη αναβάθμιση του ΟΣΕ, ώστε να είναι μία από τις κυρίαρχες εταιρείες παροχής σύγχρονου μεταφορικού έργου στο αναβαθμισμένο βαλκανικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δημοσιεύθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017 | Οικονομία & Ανάπτυξη, Τουρισμός, Υποδομές

Κοινοποίησε | Share

Πες το σχόλιό σου | Στείλε τις Ιδέες σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top