Ελεύθερο Ψηφιακό Υλικό Ανάδειξης του Νομού

Δημιουργία ψηφιακού υλικού ανάδειξης της πόλης, ThessAgenda, Πρόταση - Ατζέντα για το Νομό Θεσσαλονίκης, Κώστας Ευθυμίου

Στο σημερινό ψηφιακό περιβάλλον, βασικός τρόπος ανάδειξης μιας περιοχής είναι το φωτογραφικό και οπτικο-ακουστικό υλικό που είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς, ο Νομός Θεσσαλονίκης είναι από τις περιοχές με τη μικρότερη διαθεσιμότητα ελεύθερα προσβάσιμου φωτογραφικού και οπτικο-ακουστικού υλικού με θέμα τις περιοχές του.

Συνέπεια: Όποιος επιθυμεί να γράψει ή να αναρτήσει κάτι για το Νομό Θεσσαλονίκης βρίσκει μόνο παλιές φωτογραφίες ελεύθερων δικαιωμάτων και όχι σύγχρονο ποιοτικό υλικό.

Με τον τρόπο αυτό αναπαράγεται και καθιερώνεται μια χαμηλής ποιότητας εικόνα για το Νομό που δεν βοηθά την προώθηση του τουριστικού του προϊόντος.

Ζούμε όμως στην ψηφιακή εποχή, όπου η δύναμη της ποιοτικής εικόνας είναι ανυπολόγιστη. Αν παρατηρήσει κανείς στο διαδίκτυο τη μεγάλη διαθεσιμότητα ποιοτικών φωτογραφιών ελεύθερων δικαιωμάτων για τις τουριστικές πόλεις του εξωτερικού θα καταλάβει ότι αυτές οι φωτογραφίες πολλαπλασιάζουν την τουριστική έλξη των πόλεων αυτών.

Διαγωνισμός Φωτογραφιών

Προτείνεται η διενέργεια διαγωνισμών φωτογραφίας με θέμα «Νομός Θεσσαλονίκης», στον οποίο κάθε φωτογράφος θα μπορεί να καταθέτει μέχρι 50 φωτογραφίες.

Ο διαγωνισμός θα προσφέρει έπαθλα στους νικητές κάθε κατηγορίας φωτογραφιών.

Βασικός όρος, τον οποίο θα προαποδέχονται όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με σχετική ενυπόγραφη δήλωση, θα είναι η δυνατότητα ανάρτησης όλων των φωτογραφιών στο διαδίκτυο με ελεύθερα δικαιώματα (CC0) για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο.

Συνδιοργανωτές μπορούν να είναι ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας, αλλά και άλλοι φορείς που προτίθενται να υποστηρίξουν τη δράση αυτή.

Δημοσιεύθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017 | Οικονομία & Ανάπτυξη, Τουρισμός

Κοινοποίησε | Share

Πες το σχόλιό σου | Στείλε τις Ιδέες σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top